7 maart 2016
Vrijdag 18 maart zetten alle opleidingslocaties van Schilder^sCOOL hun deuren open. Deze landelijke Open Dag staat bol van activiteiten. Het tekort aan jongeren in de schilder- en onderhoudsbranche is de afgelopen jaren fors toegenomen. Om de branche ook in de toekomst te kunnen blijven voorzien van voldoende gekwalificeerde vakkrachten, zet Schilder^sCOOL zich in voor meer leerwerkplekken en meer instroom van jongeren voor de schilder- en onderhoudsbranche.

Iedereen is welkom

Schilder^sCOOL laat jongeren, vmbo’s en bedrijven graag kennis maken met het mooie schildersvak en de samenwerkingsmogelijkheden. Docenten en leerlingen van de VMBO’s, leveranciers, (medewerkers van) bedrijven, familie en vrienden van leerlingen zijn allen van harte welkom om Schilder^sCOOL op deze bruisende Open Dag te bezoeken.

Activiteiten

Op alle opleidingslocaties worden tijdens de landelijke Schilder^sCOOL Dag activiteiten georganiseerd die variëren van Vakwedstrijden, workshops, gastsprekers tot en met presentaties van producten van leveranciers. De prijsuitreiking van de Vakwedstrijden wordt dezelfde dag nog gehouden.

Leermeesters in het zonnetje

De leermeester speelt een belangrijke rol in het opleidingsproces van de leerling. In de week voorafgaand aan de landelijke Schilder^sCOOL Dag wordt op een aantal locaties bijzondere aandacht geschonken aan de leermeester. Leermeesters worden uitgenodigd voor een ontbijt op locatie en/of door leerlingen bezocht op hun werkplek. Hen zal een blijk van waardering voor hun inspanningen worden overhandigd.

Klik hier voor een Schilder^sCOOL bij u in de buurt. Door de verschillende activiteiten is voor iedere belangstellende een bezoek aan Schilder^sCOOL opleidingslocatie de moeite waard.