21 maart 2016
Rick Rekers, Nederlands Kampioen Schilderen 2015, heeft afgelopen weekend in Amsterdam alles op alles gezet om zijn titel te verdedigen.

Skills Heroes

157 mbo’ers lieten hun beste vakwerk zien tijdens de finale van Skills Heroes, die van 17 t/m 19 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van autoherstel en bloembinden tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Opnieuw nr. 1

Na een periode van intensieve voorbereiding en na drie dagen onder spanning presteren, stond op zaterdag 19 maart de leerling Gezel van Schilder^sCOOL Hengelo, voor de tweede keer achtereen op de hoogste plek van het podium. Rick mag zich opnieuw Nederlands Kampioen Schilderen noemen.

Euroskills

Van 1 tot en met 3 december 2016 wordt EuroSkills in het Zweedse Góteborg georganiseerd. Aan dit EK voor beroepen nemen zo'n 500 Europese jongeren tot 25 jaar het op tegen hun vakgenoten uit 30 landen. We zijn benieuwd of we Rick dit jaar op het EK in Zweden zien. Voor 1 april as. wordt bekend welke winnaars er naar Zweden gaan.
Ook Hart van Nederland aandacht voor  finale van Skills Heroes
Met Skills Heroes benadrukken stichting Skills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het Ministerie van OCW het belang van vakmanschap.