10 maart 2016
De leermeester speelt een belangrijke rol in het opleidingsproces van de leerling. Daarom wordt vanaf maandag 14 maart een week lang bijzondere aandacht besteed aan de leermeester.

Leermeesters in het zonnetje

Leermeesters worden bezocht op de werkplek en/of uitgenodigd voor een ontbijt. Elke locatie zal op haar eigen wijze de onmisbare leermeester in het zonnetje zetten en een blijk van waardering overhandigen.

Leermeester van het jaar

Een aantal Schilder^sCOOLs organiseert jaarlijks al de verkiezing 'leermeester van het jaar'. Tijdens de Landelijke Schilder^sCOOL Dag op vrijdag 18 maart wordt op de locaties Hengelo, Nijmegen en Friesland een zeer bijzondere leermeester extra in het zonnetje gezet. Een feestelijk tintje aan deze dag die vol staat van verschillende activiteiten. Klik hier voor meer informatie over de Landelijke Schilder^sCOOL Dag

Tekort aan vakkrachten

De schilder- en onderhoudsbranche heeft te maken met een tekort aan gekwalificeerd personeel. Alleen door voldoende jongeren op te leiden, kan de branche worden voorzien van voldoende instroom. Schilder^sCOOL vraagt door middel van deze activiteiten aandacht voor het belang van opleiden om de branche te kunnen blijven voorzien van voldoende instroom.